Életfa szimbólumos ékszerek és valódi jelentésük

Életfa szimbólumos ékszerek és valódi jelentésük

A modern korban az élet fája szimbólum divatos és népszerű motívum; népszerű tetoválásként, fantasztikusan néz ki a szőnyegeken és más anyagokon, illetve lenyűgöző design egy medálon, karkötőn és más ékszereken. Ugyanakkor a kelták és a különböző kultúrák számára az Életfa rendkívül fontos szimbólum volt.

A modern korban a legtöbb ember, ha rápillant egy fára, nem támadnak további gondolatai. Az ókorban sok minden más volt, a civilizációk szerették, tisztelték a fákat, a természetet. A fákkal szoros kapcsolatban élő kelták szimbolizmusa kiváló példa erre, hiszen ezek a harcosok varázslatként tekintettek rájuk, amelyek világokat kapcsoltak össze.

A fák a kelta kultúra létfontosságú elemei voltak, és világukban az Életfa (Crann Bethadh) jellemezte a természeti erők közötti egyensúlyt és harmóniát.


Eredet

Nem kétséges, hogy az Életfa eredete megelőzi a keltákat, mivel jelentős szimbólum volt már az ókori egyiptomi mitológiában is. Különböző minták kapcsolódnak ehhez a szimbólumhoz, de az első verziókat legalább Kr.e. 2000-re, a bronzkorra datálják.

Úgy vélik, hogy a szimbólumot az északi germán népek mitológiájából vették át. A skandinávok hittek abban, hogy a Föld minden életének forrása az Yggdrasil fa. A skandináv hagyományokban az Életfa 9 különböző világhoz vezetett - ahogy a kelta kultúrában is.
A kelta életfa sajátossága a germán verzióval ellentétben, hogy a fa az ágakkal és a gyökerekkel együtt egy nagy kört formál.



Jelentés

Az ókori kelta druidák szerint az Életfa különleges erőkkel rendelkezett. Élelmiszert, melegséget és menedéket biztosított a lakosságnak, és a törzs magas rangú tagjai számára is fontos találkozóhely volt.

Táplálékot nyújtott az állatoknak, úgy gondolták, hogy gondoskodik a Föld minden életéről. A kelták úgy hitték, hogy minden fa egy ember őse volt. A törzsek közötti háborúk során a legnagyobb győzelem az ellenfél életfájának kivágása volt. A saját törzsfa levágását az egyik legsúlyosabb bűncselekménynek tartották, amit kelta el tudott követni.

Szimbolizmus

Talán az Életfa szíve az az elképzelés, hogy a Földön minden élet kapcsolódik egymáshoz. Az erdő fák sokaságából áll, és mindegyik ága összekapcsolódik, ezzel életerejüket egyesítve, hogy otthont adjon a növény- és állatvilág több ezer fajának.

Valójában számos dolog van, amit az Életfa szimbolizál a kelta hagyományban:

Mivel a kelták úgy vélték, hogy az emberek a fáktól származnak, nemcsak élőlénynek, hanem varázslatosnak is tekintették őket. A fák a föld őrzői voltak, és a szellemvilág kapujaként működtek.

A felső és alsó világokat az Életfa kötötte össze. A fa gyökere a föld alatt van, így a kelták szerint a gyökerek az alvilághoz kapcsolódtak, míg az ágak a felső világba törtek. A fa törzse összekapcsolta a két világot a Földdel. Ez a különleges kapcsolat pedig lehetővé tette az isteneknek, hogy kommunikáljanak az Életfával.

Az élet fája erőt, bölcsességet és hosszú élettartamot szimbolizál.

A fa az újjászületést is jelképezi. A fák ősszel levetik levelüket, télen hibernálódnak, tavasszal újra nőnek a levelek, nyáron pedig tele vannak élettel.


Most hogy tudod, mit jelképez, viseld büszkén a szimbólumot kedvenc ékszereiden :)

Kattints és nézd meg a legjobb darabokat!

 

Közzétéve: 2019-07-11   ekszerPlaza Ékszer Trendek 0 47578

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.
Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Rendelés