Hogyan viselj ékszert

Hogyan viselj ékszert

Milyen fülbevaló illik a különböző arcformákhoz?

Első lépésként meg kell határoznod, melyik arctípusba tartozol!

 

ovális arcforma:

Nagyon szerencsés vagy, ha ovális arcod van, ugyanis ez a legtökéletesebb arcforma. Az arc keskeny és egyenletes, gyakorlatilag minden fazonú fülbevaló jól áll.

A kicsi, bedugós fülbevalókon keresztül, a hosszúkás, illetve nagyobb méretű darabokig bármelyik előnyös lehet számodra.

 

Sztárok ovális arcformával: Jessica Alba, Kelly Rowland, Charlize Theron

Null

• kerek arcforma:

ezt az arcformát teltség és gömbölyű áll jellemzi, a cél pedig az, hogy optikailag nyújtsuk az arcot. Válassz hosszúkás, vagy csepp alakú darabokat, és kerüld a kicsi, kerek, pötty, gömb fülbevalókat. Nem ajánljuk a karika fülbevalókat sem, helyette inkább ovális, vagy szögletes alakú darabokkal ellensúlyozd a széles arcformád.

 

Sztárok kerek arcformával: Mila Kunis, Cameron Diaz, Kirsten Dunst

Null

• hosszúkás arcforma:

keskeny áll és arccsont, illetve magas homlok jellemzi ezt az arcformát. A cél ebben az esetben az, hogy az arc optikailag szélesebbnek, rövidebbnek tűnjön. Mindenképp kerüld a hosszú darabokat, válassz kicsi, pl. gömb, csepp alakú fülbevalókat. A karika, illetve a rombusz és „chandelier” (csillár) alakú darabok is nagyon jól állnak.

 

Sztárok hosszúkás arcformával: Kate Backinsale, Sarah Jessica Parker, Liv Tyler

Sztárok hosszúkás arcformával & ékszerek

• szív alakú arcforma:

széles homlok és hegyes áll jellemzi, meglehetősen gyakori és nőies arcforma. A cél az, hogy az áll szélesebbnek tűnjön.
Ebben az esetben olyan fülbevalót érdemes választanod, amely az alján szélesedik. Ilyen lehet például a háromszög, ovális, kerek, és csillár fülbevalók, amennyiben nem lefelé szűkülnek (pl. fordított háromszög). Szív alakú fülbevalók kerülendőek!

 

Sztárok szív alakú arcformával: Reese Witherspoon, Christina Ricci, Jennifer Love Hewitt

Szív forma - sztárok ékszerei

• Szögletes, négyzetes arcforma:

Erős, kicsit markánsabb vonások jellemzik, az állkapocs általában széles, csontos. Az áll, a pofacsont és a homlok körülbelül ugyanolyan széles. A cél az arcvonások lágyítása.
A lágy vonalvezetésű, hosszúkás, hullámos fülbevalók állnak a legjobban. Kerüld azonban a szögletes formákat, a túl hosszú darabokat és a nagy karikákat!

 

Sztárok szögletes arcformával: Sandra Bullock, Demi Moore, Olivia Wilde

Szögletes arcforma

• gyémánt arcforma:

Határozott, széles arccsont, keskeny áll és homlok jellemzi. A hosszú, vékony fülbevalók a legideálisabbak számodra, pl. a hullámos, és csepp alakúak. A vastag, robusztus darabokat kerüld.

 

Sztárok gyémánt arcformával: Halle Berry, Scarlett Johhanson

Gyemant arcforma

 

Tudtad?

Az ékszerek nem csak az arc optikai formázásában segítenek, de az alakformálásban is. A hosszú nyakláncok például optikailag nyújtják az alakot, és akár a pluszkilókból is lecsalhatnak. A választást azonban a bőrtónus, a frizura és a hajszín is befolyásolja.

 

A legelőnyösebb nyaklánc kiválasztásánál szerepet játszik a nyak formája, hosszúsága is.

  • Ha vastag nyakad van, akkor számodra egy vékony, lágy vonalvezetésű nyaklánc+medál párosítás lesz a legideálisabb választás. A lánc ne legyen se túl rövid, se túl hosszú! Amennyiben a lánc és a medál V alakot formáz, optikailag keskenyebbnek fogja mutatni a nyakad.
  • A vékony nyak nagyon nőies, dekoratív, de ha mégis azt szeretnéd, hogy vastagbbnak látszódjon, akkor hordj rövid nyakláncokat! Nem számít, hogy vékony, kecses láncot, vagy feltűnőbb, nagyobb „statement” nyakéket viselsz, jól fog állni. Azért persze túlzásba nem szabad esni, óvatosan bánj a monumentális méretű darabokkal.
  • Rövid nyaknál szintén az a cél, hogy optikailag hosszítsuk, vékonyítsuk azt, így számodra is a V alakú, középhosszú nyaklánc, egy hozzá illő, lehetőleg hosszúkás formájú medállal a legideálisabb választás. Válassz vékony, finom kidolgozású láncokat, és kerüld a széles darabokat, illetve a sötét színt.
  • A hosszú nyak kecses és szép, ezért légy rá büszke, és hangsúlyozd ki csodás darabokkal! Szerencsés vagy, hisz neked gyakorlatilag bármilyen nyaklánc, nyakék jól áll, az egyszerűbb, visszafogottabb stílustól kezdve, az elegáns darabokon át, a feltűnő, díszes nyakbavalókig. Ha mégis túl hosszúnak, vékonynak találod a nyakad, akkor válassz rövid láncot, díszes darabokat, pl. „choker” nyakéket!

Légy kreatív, variáld ügyesen ékszereidet!

Az ékszer szetteket is érdemes variálni más darabokkal, hogy feldobd, színesítsd ékszerkollekciódat. Mielőtt ékszert vásárolsz, mindig gondold át, hogy milyen ruhadarabokhoz fogod tudni majd viselni!

Még néhány hasznos tipp:

• a feltűnő nyakékek a pánt nélküli felsőkhöz, ruhákhoz mutatnak a legjobban
• a díszes fülbevalók ideálisak lófarokhoz, és kontyhoz
• a mellben erős hölgyeknek különösen előnyösek a V alakú nyakbavalók
• egyszínű garbón remekül mutat egy hosszú nyaklánc
• nyárias, romantikus viselethez igazán jól passzolnak a pasztellszínű, „choker” nyakláncok

Közzétéve: 2017-02-14   ékszerpláza Ékszer Trendek 0 1025
Címke: ékszer, tanácsok

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.
Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Rendelés