Vásárlási és Felhasználási feltételek


 

 I. A felhasználási feltételek tartalma

1. A jelen felhasználási feltételek a Zsámba T. Zoltán E.V. (adatokat lásd: Céginformáció menüpont alatt; a továbbiakban: Üzemeltető) által üzemeltetett Ékszer Plaza (www.ekszerplaza.eu oldalain elérhető) információs társadalommal összefüggő szolgáltatás (Szolgáltatás, Webáruház, Weboldal) igénybevételének feltételeit tartalmazza. A jelen felhasználási feltételek az Üzemeltető, valamint a Szolgáltatás bármely elemének regisztrált igénybe vevője (Vásárló) között létrejövő Szerződés.
2. Nem regisztrált igénybe vevőre (Látogató) a Szerződés rendelkezései annyiban irányadóak, amennyiben a Szolgáltatás keretében történő aktivitására a jelen Szerződés rendelkezést tartalmaz.
3. Amennyiben a Vásárló, illetve a Látogató (együttesen Felhasználó) a Szolgáltatás bármely elemének használatát megkezdi, elfogadja a jelen Szerződés feltételeit.
4. A regisztrációval létrejövő Szerződések, valamint egyedi megrendelések során létrejövő adásvételi szerződések nyelve magyar, nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, ezért azokat az Üzemeltető nem iktatja, és utóbb nem hozzáférhetőek.
5. Az Üzemeltető bármikor jogosult a Szerződés egyoldalú módosítására. A módosításról rövid felhívás formájában, a módosítás hatályba lépésének időpontját is megadva a nyitó oldalon vagy e-mailben tájékoztatja a Felhasználókat. A módosítás hatályba lépését követően a Szolgáltatás bármely elemének használatával a Felhasználó elfogadja a Szerződés módosítását. A Szolgáltatás működésével kapcsolatos valamennyi tájékoztatás (pl.: A vásárlás folyamatának leírása, Fizetési és szállítási feltételek, stb.), valamint a jelen Szerződésből linkelhető egyéb dokumentumok (pl.: Adatkezelési Tájékoztató, Egyedi Adatkezelési Tájékoztató, Tartalmi szabályzat) a Szerződés részét képezik és kötelezőek minden Felhasználóra.
6. A Szolgáltatás működésével (belépés, regisztráció, jelszó, kommentek, stb.) kapcsolatos problémák az info[kukac]ekszerplaza.eu címre küldött e-mailben jelezhetők.
7. Az ügyfélszolgálat elérhetősége:
info[kukac]ekszerplaza.euII. A Szolgáltatás legfontosabb jellemzői és elemei

1. A Szolgáltatás célja divattal kapcsolatos termékek árusítása, a Felhasználók tájékoztatása, valamint a Felhasználók véleménynyilvánítására felület biztosítása.
2. A Szolgáltatás működtetése és üzemeltetése az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elkertv.) rendelkezései alapján történik.
3. A Szolgáltatás egyes elemei az Elkertv. rendelkezései szerint közvetítő szolgáltatásnak minősülnek. A Felhasználók által a Szolgáltatás használatával közzé- vagy elérhetővé tett tartalmat az Üzemeltető jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a Szolgáltatás használatával közzétett információk tekintetében a Üzemeltető jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.
4. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy az ekszerplaza.eu bármely tartalmi elemét bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, azok megjelenését, tartalmát, működését megváltoztassa, azon hirdetést, saját szolgáltatásait bemutató vagy egyéb tartalmat helyezzen el.
5. Az Üzemeltető által a Felhasználóknak küldött, a Szolgáltatás működésével, a vásárlás folyamatával, technikai tudnivalókkal kapcsolatos ún. rendszerüzenetek letiltása nem lehetséges.

III. A regisztráció

1. A Szolgáltatás egyes elemei csak regisztrációval vehetők igénybe.
2. A Szolgáltatás regisztrált igénybevevője, azaz Vásárló lehet:
a) cselekvőképességében nem korlátozott, nagykorú természetes személy;
b) 14. életévét betöltött kiskorú, aki a Szolgáltatás használata során kizárólag a saját, munkával szerzett keresményének erejéig rendelkezik;
c) jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet, mely esetben a nevében eljáró személy szavatolja, hogy jogosult az adott szervezet képviseletére
3. A regisztráció a regisztrációs ív pontos és valós adatokkal történő, megfelelő és hiánytalan kitöltésével indul. Amennyiben a Felhasználó nem ad meg adatokat, vagy nem megfelelő formátumban adja meg az adatokat, vagy olyan e-mail címet ad meg, amellyel regisztráció már létezik, úgy a regisztráció újra kezdődik mindaddig, amíg a regisztrációs ív nem teljes és hiánytalan, vagy nem ütközik már létező regisztráció egyedi azonosításra alkalmas adatába. A regisztráció megtörténtéről a megadott e-mail címre elektronikus levélben értesítést küldünk.
4. A regisztrációval létrejövő vásárlói profil a Vásárló Webáruházban történő eligazodását, valamint a Vásárló oldalaktivitásáról történő saját tájékozódását segíti. A vásárlói profil a Belépés menüpontra kattintva, az azonosító adatok (e-mail cím, jelszó) megadásával érhető el (belépés).
5. A Vásárló mindenkor köteles pontos és valós adatokat szerepeltetni a vásárlói profiljában, amennyiben adataiban bármilyen változás történik, köteles fiókjában azt rögzíteni. A regisztráció során megadott e-mail cím megváltoztatása csak az ügyfélszolgálton kezdeményezhető. Amennyiben az Üzemeltető tudomására jut, hogy a megadott adatok nem valósak, a Vásárló ezen adatok alapján nem elérhető, akkor az Üzemeltető jogosult a Vásárló hozzáférését korlátozni, vagy regisztrációját törölni.
6. Vásárló tudomásul veszi, hogy a Szerződés megszegése esetén a regisztrációja törlésre kerülhet. Az Üzemeltető kizárja a felelősséget minden, esetlegesen abból eredő kárért, ha a Vásárló jelen felhasználási feltételekbe ütköző magatartása vagy jogszabály megsértése miatt törölte a vásárlói profilt.
7. Amennyiben a Vásárló elfelejtette jelszavát, a belépés oldalon található Elfelejtett jelszó linkre kattintva az általa korábban megadott e-mail címre küldött elektronikus levélben található linkre kattintva beléphet a vásárlói profiljába, és/vagy megadhatja új jelszavát. Ha a Belépés sikertelen, a Vásárló az info[kukac]ekszerplaza.eu e-mail címre küldött levélben kérhet segítséget az Üzemeltetőtől.
8. Amennyiben a Látogató regisztráció nélkül kezdi meg a vásárlás folyamatát, a szállítási adatok formon megadva e-mail címét és jelszavát is, a kiválasztott termékek megrendelésének elküldésével egyidejűleg regisztrálhat is a Weboldalon. Regisztrációhoz szükséges adatok hiányában a megrendelés nem küldhető el.
9. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a jelen Szerződés megsértése miatt törölt regisztráció esetén, ugyanazon Felhasználó újabb regisztrációja esetén a szerződéskötéstől elzárkózzon.

IV. Az egyes szolgáltatások

1. A regisztrációhoz nem kötött szolgáltatások mind a Látogatók, mind a Vásárlók számára elérhetőek.

1.1 Keresés
A Szolgáltatás keretén belül kínált termékek szabadon kereshetők az oldal menüsora fölött található keresőmező használatával.

1.2 Felhasználók hozzászólásai, értékelései
A Szolgáltatás keretén belül, az egyes termékek oldalain a Felhasználók a Szabályzat keretei között véleményeket, hozzászólásokat, értékeléseket, a Szolgáltató által meghatározott tartalmakat (a továbbiakban együttesen: Felhasználói Tartalmak) tehetnek közzé, illetve tárolhatnak a Weboldalon.
A Felhasználói Tartalom elhelyezéséhez minden Felhasználónak meg kell adnia egy tetszőleges felhasználónevet.
Amennyiben a Vásárló a vásárlói profiljában belépett állapotban helyez el Felhasználói Tartalmat, az általa első alkalommal kiválasztott felhasználónevet elmentjük, és az adott Vásárló a későbbiekben is ezen a néven szólhat hozzá egy-egy termékhez. Felhasználónév megadására a regisztráció során nincs lehetőség, az csupán az első Felhasználói Tartalom elhelyezésekor lehetséges.
Látogató által elhelyezett Felhasználói Tartalom esetében bármilyen, Vásárló által korábban nem választott, és így nem mentett felhasználónév szabadon választható.
A Felhasználó kötelezettséget vállal arra, hogy az általa szabadon szerkeszthető tartalmak, valamint az általa közzétett adatok, információk, stb. a valóságnak megfelelnek. Az Üzemeltető felhívja a Felhasználó figyelmét, hogy ezen Felhasználói Tartalmak célja minden esetben a többi Felhasználó tájékozódásának elősegítése, és a Felhasználó köteles tartózkodni ezen funkciók jogsértő módon vagy célra történő használatától.
A Felhasználó kötelezettséget vállal arra, hogy általa a Weboldalon elhelyezett Felhasználói Tartalom nem ütközik sem jogszabályba, sem jó erkölcsbe. Az Üzemeltető ezen követelményeket sértő, valamint üzleti érdekeit sértő vagy veszélyeztető Felhasználói Tartalmakat eltávolítja.
A Szolgáltató csupán szúrópróbaszerűen, illetve akkor ellenőrzi a Felhasználói Tartalmakat, ha annak tartalmára felhívják a figyelmét. Ebben az esetben a Szolgáltató a rendelkezésére álló információk alapján mérlegeli az ügy összes körülményét, és szabadon dönt a Felhasználó Tartalom eltávolításáról, illetve a Felhasználó Weboldallal kapcsolatos aktivitásának korlátozásáról, vagy a Vásárló regisztrációjának törléséről.
A Szolgáltatás keretein belül történő Felhasználói véleménynyilvánítás nem tükrözi az Üzemeltető véleményét.

1.3 Hírlevél
Az ekszerplaza.eu rendszeresen küld hírlevelet e-mailben a feliratkozott Felhasználók számára. Hírlevél feliratkozásra a regisztráció során, és azt követően is lehetőség van. A Látogatók a Hírlevélről a Hírlevél alján található link lekattintásával tudnak leiratkozni, illetve elektronikus levélben kérhetik e-mail címük eltávolítását a levelezési listából. A Vásárlók a vásárlói profil Adataim menüpontjában is leiratkozhatnak a Hírlevélről. A hírlevélben szereplő ajánlatok csak a készlet erejéig érvényesek.

2. A regisztrációhoz kötött egyes szolgáltatások a vásárlói profilba történő belépést követően érhetőek el a Vásárló számára. Belépni csak érvényes e-mail címmel és jelszóval lehet az oldal tetején található Bejelentkezés menüpontra kattintva.


2.2 Vásárlás
A Vásárló a megvásárolni kívánt termék(ek) kosárba helyezését követően, a szállítási és számlázási adatok megadásával, a szállítási mód és a fizetés módjának kiválasztásával megrendelést adhat le (Vásárlás).
A termékek mellett feltüntetett vételár minden esetben tartalmazza az általános forgalmi adót. (jelenleg alanyi adómentes)
Az adatbeviteli hibák javítása az ügyfélszolgálaton kezdeményezhető.


V. A megrendelés elküldésének jogkövetkezményei, ajánlati kötöttség, elállás, jótállás és szavatosság

FONTOS: Utánvétellel kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, ha a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját készpénzben! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

1. A Vásárló a „Megrendelés” gomb lekattintásával küldheti el megrendelését, és ezzel kezdeményezi az általa kiválasztott termékekre vonatkozó adásvételi szerződés megkötését az Üzemeltetővel. Amennyiben az Üzemeltető 48 órán belül e-mailben visszaigazolja a megrendelést, létrejön az adásvételi szerződés, melynek értelmében a Vásárló a vételár kiegyenlítésére, az Üzemeltető a megrendelt termék leszállítására köteles, a Vásárló azonban az alábbiak szerint gyakorolhatja elállási jogát.
2. Az Üzemeltető a megrendelés visszaigazolását követő 3-5 munkanapon belül szállít(at)ja ki a megrendelt terméke(ke)t. Ez alól kivételt képeznek a megrendelésre érkező termékek, melynek kiszállítási idejéről az adott termék adatlapja nyújt felvilágosítást. Az Üzemeltető kezdeményezésére az Üzemeltető és a Vásárló közös megegyezéssel ettől eltérő teljesítési határidőben is megállapodhat.
Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy akár a már visszaigazolt megrendelés esetén is – részben vagy egészben - elálljon a szerződéstől, és visszautasítsa a megrendelés teljesítését. Részben történő teljesítés kizárólag a Vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor
3. A Vásárló a megrendelt termékek átvételétől számított 14 naptári napon belül a vásárlástól a vásárolt termék típusától függően – figyelemmel a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) számú kormányrendeletre – indoklás nélkül elállhat. Az elállási szándék közlése kizárólag írásban történhet az info(kukac)ekszer-sziget.hu email címre vagy postai levélben. A Vásárló kötelezi magát, hogy elállás esetén a sértetlen (külső sérelmi nyomoktól, illetve a kipróbáláson túli használattól mentes) terméket adatainak pontos megjelölésével, saját költségén visszaküldi az Üzemeltető címére: Viszáru cím: 1171 Budapest, Nyitány utca 33. Visszaküldés előtt egyeztessen e-mailben az ügyfélszolgálattal! info kukac ekszer-sziget pont hu (A CÍM NEM ÜZLET! Kizárólag csomagot küldhet ide) 
Az Üzemeltető a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül köteles visszatéríteni a termékek vételárát és a legkevésbé költséges szállítási költségét. (Alap szállítási mód)
A Vásárló nem gyakorolhatja elállási jogát, amennyiben a megrendelt termék rendeltetésszerű használatát már megkezdte.
Hibás teljesítés esetén a Vásárló a kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül köteles tájékoztatni az Üzemeltetőt – kizárólag írásban az info[kukac]ekszer-sziget.hu címen -, illetve a Vásárló a kijavítási igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is bejelentheti. Hibás teljesítés esetén a Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint az Üzemeltető a terméket: a Vásárló választása szerint elsősorban kijavítja vagy kicseréli, ha a cserére nincs mód, úgy a Vásárló választása szerint árengedményt ad, vagy a Vásárló a vásárlástól elállhat, és kérheti a termék vételárának visszatérítését. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs. A termék megrendelésekor fizetett szállítási költséget az Üzemeltetőnek nem áll módjában visszafizetni, de a hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok és a jótállás érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) az Üzemeltetőt terhelik.
5. A szavatossági jogok és a jótállás érvényesítését kivéve az utánvéttel vagy portósan visszaküldött termékek átvételére az Üzemeltetőnek nincs lehetősége, azt minden esetben visszaküldi a feladónak.
6. Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

FONTOS: Terméket csak eredeti állapotban, csomagolása és hozzá tartozó számla megléte esetén áll módunkban visszavenni, ezért kérjük, őrizd meg ezeket! 

Elállás esetén követelhetjük a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kár megtérítését, valamint a kipróbálást meghaladó használatból bekövetkezett értékcsökkenés különbözetét. Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

V./a Bankkártyás fizetések 

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.VI. A Szolgáltatás használata során lehetséges jogsértések és következményeik

1. Tilos bármilyen olyan rendszer vagy megoldás használata, amely a Szolgáltatás jelen Szerződésben kifejezetten nem engedélyezett módon történő felhasználását, vagy a Szolgáltatás üzemeltetéséhez használt szerverek leállását célozza, teszi lehetővé vagy azt eredményezheti, vagy amely egyébként veszélyezteti a Szolgáltatás rendeltetésszerű működtetését.
2. A Szolgáltatás, valamint a Weboldalon elérhető tartalom szerzői jogi védelem alatt áll. A szerzői jogok összessége és az adatbázis előállítójának védelmét szolgáló jogok az Üzemeltetőt illetik meg, és a Szolgáltatás rendeltetésszerű használatával velejáró olvasáson, képernyőn történő megjelenítésen és az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen, továbbá a személyes, nem-kereskedelmi célból történő merevlemezre történő lementésen és kinyomtatáson túl semmilyen egyéb formában nem használható fel vagy hasznosítható az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélyének hiányában.
3. Amennyiben Ön a saját weboldalán a Weboldalra mutató linket, vagyis hiperhivatkozást (Link) kíván elhelyezni, azt kizárólag a következő módon teheti meg:
„ekszerplaza.eu www.ekszerplaza.eu”
Felhívjuk figyelmét, hogy a Weboldal tartalmának ettől eltérő módon vagy mértékben történő átvétele szerzői jogot sért, és a Szolgáltató minden esetben jogi lépéseket tesz a jogsértés megszüntetésére.
4. A Szolgáltatás kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között, harmadik személyek és az Üzemeltető jogainak sérelme nélkül, illetve a jelen Szerződés betartása mellett használható. Amennyiben valamely Felhasználó a jelen Szerződés rendelkezéseibe vagy jogszabályba ütközően, vagy egyébként visszaélésszerűen használja a Szolgáltatást, az Üzemeltető jogosult megtenni a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy Felhasználó felelősségre vonása megtörténjen. Ez az intézkedés a Felhasználóval szemben más adataival történő visszaélés esetén is alkalmazhatóak.

VII. Felelősség

1. Mivel az Üzemeltető a Szolgáltatást adott állapotban nyújtja („AS IS”), a Szolgáltatás - ideértve a Szolgáltatás üzemeltetése során használt szoftvert, illetve a Szolgáltatás keretében elérhető valamennyi tartalmat is - pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentes működéséért, teljességéért, adott célra való alkalmasságáért az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal. Az Üzemeltető nem felel továbbá a rajta kívül álló okkal összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért, ilyen lehet például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodás vagy kimaradás, bármilyen eredetű technikai leállás, szünet, mások által elhelyezett romboló alkalmazások vagy programok (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek).
2. Az Üzemeltető minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a Webáruházban megjelenő adatok (termékek ára, leírása, árukészlet, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek, azonban a feltüntetett adatok hibátlanságát garantálni nem tudja. Amennyiben az Üzemeltető a termék oldalon bármely információt hibásan tüntet fel, a Vásárló elállhat a hibás adatokkal közölt termék megrendelésétől, azonban az Üzemeltető egyéb követelés, kártérítési igény kielégítésére nem kötelezhető.
3. Az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a gyártó által a terméken feltüntetett, vagy a termékkel kapcsolatban szolgáltatott egyéb információ (pl.: reklám) pontatlanságáért vagy valótlanságáért.
4. A Szolgáltatás használata során - beleértve a bankkártyás fizetést is - történő adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért az Üzemeltető felelősséget nem vállal.
5. A Weboldal harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkeket is tartalmaz. Amennyiben az Üzemeltető tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt oldal vagy a linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a Weboldalról. Ezen felül az Üzemeltető az oldalon elérhetővé tett linkek, illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal és azok tartalmát nem ellenőrzi.
6. A Szolgáltatás használatáért kizárólag az adott Felhasználó tartozik felelősséggel. Az Üzemeltető kizár minden felelősséget a Felhasználó által a közzétett tartalommal vagy másként okozott, vagy egyébként a Felhasználó magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kár és jogsérelem, illetve egyéb következmény vonatkozásában.
7. Amennyiben a Felhasználó magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság az Üzemeltetővel szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Felhasználó köteles minden a Szolgáltató által megkövetelt intézkedést megtenni és a Szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a Szolgáltatót a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

VIII. A jelen Szerződés megszűnése

1. A Vásárló bármikor kérheti a regisztrációja törlését az ügyfélszolgálat elérhetőségein, illetve postai levélben is kezdeményezhető.
2. Amennyiben a Vásárló 1 évet meghaladó időtartam elteltéig nem lép be a Szolgáltatásba, az Üzemeltető törli a regisztrációt, és valamennyi a vásárlói profilhoz tartozó adatot és információt. Az Üzemeltető törölheti a regisztrációt és valamennyi, a vásárlói profilhoz tartozó adatot és információt, amennyiben a Vásárló megszegi a jelen Szerződés feltételeit.
3. A regisztráció bármely okból történő törlése esetén a jelen Szerződés automatikusan és azonnali hatállyal megszűnik.
3. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy Szolgáltatás egészét bármikor, előzetes figyelmeztetés nélkül megszüntesse, amely esetben a jelen Szerződés automatikusan megszűnik.


IX. Adatvédelem

1. A felhasználók személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik.

Budapest, 2014. június 20.


Nincs termék

To be determined Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Rendelés