Milyen ékszert viselj, ha fémallergiád van?

Milyen ékszert viselj, ha fémallergiád van?


Sok helyen árusítanak olcsón, szép bizsu ékszereket - az interneten, nagyobb ruhaüzletekben és bevásárlóközpontokban is igen színes a választék, csábítóak az árak.
Fontos tudni azonban, hogy ezek az ékszerek gyakran váltanak ki fémallergiát, amely igen kellemetlen, sokszor elviselhetetlen tünetekkel jár. Ha fémallergiában szenvedsz, már biztosan rájöttél, hogy legyen bármilyen szép és olcsó az a bizsu ékszer, sajnos  messziről el kell kerülnöd.
Nem kell azonban az ékszerekről lemondanod, számos alternatíva létezik.

A nikkelallergiáról röviden

A nikkel a leggyakoribb kiváltó oka az allergiás bőrreakciónak. A nikkellel érintkezve vörös, viszkető/égő kiütések, száraz bőrfoltok, hólyagok vagy egyéb dudorok jelennek meg a bőr felületén. Mivel a nikkel felhasználása igen sokrétű, megtalálható bizonyos ruhákon (pl. gomb, cipzár), sminktermékekben, ékszerekben, elektronikai termékekben, de még az élelmiszerekben is. Ennek következtében a test legkülönbözőbb pontjain észlelhető az irritáció. Gyakori a fül, a nyak és a csukló viszketése, kivörösödése, amelyet többnyire olyan ékszerek válthatnak ki, amelyek nikkelt tartalmaznak. A kéz felületén is észlelheted bizonyos elektronikai termékek használatától (nyomógombok, stb.), illetve a hason, amit a nadrág gombja, cipzárja, stb. okozhat. Ha nem vagy biztos benne, hogy mi váltja ki az allergiát, mindenképpen érdemes szakorvoshoz fordulni.


A megfelelő ékszer

Ha fémallergiát diagnosztizáltak nálad, nagyon körültekintőnek kell lenned, hiszen, ahogy fentebb is írtuk, nagyon sok termékben megtalálható, és sajnos nem minden esetben adják ezt a vásárlók tudtára.

Ami az ékszereket illeti,
a magasabb karátszámú sárgaarany,
a platina,
a 925 streling ezüst 
és a 316L nemesacél (orvosi fém) ékszerek azok, amik bátran viselhetőek a nikkelallergiában szenvedők számára.

A vígasz, hogy ebben az esetben a magasabb ár, magasabb minőséggel és tartóssággal párosul.


TIPP: Válassz nemesacél ékszert, így a pénztárcádat is kímélheted!   Nemesacél ékszerek

Közzétéve: 2019-06-26 Hírek & Információk 0 15739

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.
Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Rendelés