Az Ékszerek Ezer Arca - Középpontban a minőség

Az Ékszerek Ezer Arca - Középpontban a minőség

Neked mi jut eszedbe az ékszer szóról?
Szikrázó, kristályos nyakékek?
Arany és ezüst karikagyűrűk?
Gyöngyös karkötők vagy divatos, különleges formavilágú bizsu fülbevalók?
Manapság hatalmas választék áll rendelkezésünkre ékszerekből, rengetegféle stílus közül választhatunk, áruk pedig a pár száz forintos bizsutól, egészen a csillagászati összegekig terjed.
Nem csoda hát, ha nehezen tudunk dönteni. Az ár egy meghatározó szempont, pont úgy, ahogy a kinézet is, de vajon mennyire számít egy ékszernél a minőség?

A klasszikus bizsu ékszerek rajongói általában szeretik a vidám, bohém, stílusos darabokat. Előnye, hogy ebben az árkategóriában akár azt is megtehetjük, hogy minden hónapban feldobjuk a készletet egy új darabbal.
Hátránya viszont, hogy minőségi problémák léphetnek fel. A klasszikus bizsu ékszerek nem javasoltak fémallergiában szenvedőknek, illetve a bevonatos, alacsonyabb minőségű darabok hamar elszíneződhetnek, lekophatnak. Ez általában nyáron fordul elő, ilyenkor az izzadság hatására az ékszer gyorsabban kopik, vagy színeződik el a kémiai folyamatok hatására.

A kicsit drágább kategóriájú, vastagabb arany, ezüst vagy ródium bevonattal ellátott, kristályos ékszerek általában nikkelmentes, antiallergén ötvözetből készültek. Jellemzően elegáns, klasszikusan nőies darabok, csillogó cirkónia vagy Swarovski kristályokkal, illetve gyöngyökkel díszítve.
Ezek a típusú ékszerek alkalmi ékszerek, fémallergiát általában nem okoznak, tartósnak mondhatóak, de csak akkor, ha nem viseljük őket minden nap, és betartjuk a használatukra vonatkozó javaslatokat.

Az ezüst ékszerek nagyon nőies, elegáns darabok, igazi értéket képviselnek. Áruk ennek megfelelően viszonylag magas, de megfizethető. Manapság ezeket az ékszereket ródium bevonattal látják el, így tartósabbak. Ennek ellenére óvni kell a környezeti hatásoktól, mert a ródium réteg megkophat, az ezüst pedig hajlamos az oxidációra. Az elszíneződésektől könnyen meg lehet tisztítani az ékszert, és újra ragyogni fog.

A nemesacél ékszerek modern stílusú, divatos darabok. Kaphatóak egészen egyszerű kivitelben, kristályokkal, gyöngyökkel díszítve, arany bevonattal és bevonat nélkül is.
A bevonat nélküli darabok akár egy életen át megőrzik szépségüket, akár napi használat mellett is, ezért nagyon népszerű ékszer alapanyaggá vált. A bevonattal ellátott acél ékszerek szintén sokáig csillogóak maradnak, de élettartamuk nagyban függ a használat módjától és gyakoriságától.
A nemesacél ékszerek teljes mértékben antiallergének, nem okoznak allergiát. Áruk nagyon kedvező, a bizsu ékszerekhez hasonló. 

Az arany, platina, drágaköves ékszerek képviselik a "luxus" árkategóriát az ékszervilágban.
Rengeteg féle stílusban kaphatóak, a határ a csillagos ég. Egy ilyen drága ékszerért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, de értékéhez és szépségéhez kétség sem férhet.

Közzétéve: 2019-06-11 Ékszer Trendek 0 1223

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.
Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Rendelés