Ékszerek rendeltetésszerű használata - mit is jelent pontosan?

Ékszerek rendeltetésszerű használata - mit is jelent pontosan?

Gyakran találkozhatunk ezzel a kifejezéssel az online (és offline) üzletekben, általában a garanciával kapcsolatos információk között.
Igen ám, azonban ez a kifejezés (bizonyos termékcsoportok esetén különösen) sokakat elbizonytalanít és ilyenkor jogosan felmerül a kérdés, hogy az adott termék esetén, mi számít rendeltetésszerű használatnak? 
Azért, hogy ezzel tisztában legyünk, mindig szükséges elolvasni a kapott termékleírást, vagy a weboldalakon, általában a garancia menüpont alatt, a termék használatára vonatkozó tanácsokat.
A rendeltetésszerű használat alatt általánosan azt értjük, hogy a terméket amit vásároltunk, a funkciójának megfelelően használjuk. Ez természetesen minden termék esetén más és más, de ékszerek esetén az alábbi, általános tanácsokat érdemes figyelembe venni. Amennyiben ezeket megfogadjuk és vigyázunk ékszereinkre, élettartamukat jelentősen meghosszabbíthatjuk.

1.  Mindig az ékszer legyen az utolsó amit felveszel és az első dolog amit leveszel

2.  Amikor hazaértél, ékszereidet vedd le. Ne végezz benne házimunkát.

3.  Az ékszer ne érintkezzen kemikáliákkal (különös tekintettel a maró hatású  vegyszerekre, parfümökre és kézfertőtlenítőkre)

4.  A bevonattal ellátott, illetve köves ékszerek mindennapos, folyamatos viselete nem ajánlott

5.  A műbőrből, bőrből készült ékszereket ne érje víz

4.  Ne sportolj, strandolj ékszerekben, ne végezz benne fizikai munkát

5.  Óvd a mechanikai sérülésektől, ne viselj több gyűrűt egymás mellett

6. Tárold őket ékszerdobozban, vigyázz rá, hogy ne gubancolódjanak össze

7.  Főleg karkötők és bokaláncok esetén, ha a termék próbája esetén úgy érzed, hogy annak mérete nem megfelelő és/vagy kényelmetlen, pl. túl bő vagy épp szűk, feszül (akárcsak egy ruházati termék esetében), inkább élj a 14 napos visszaküldési vagy csere jogoddal.

Divatékszerek vásárlása esetén fontos még tudni, hogy nem minősülnek tartós fogyasztási cikknek, így azokra garancia nem, hanem szavatosság vonatkozik, amely nem terjed ki az alábbi esetekre:

1. A termék helytelen használatából adódó sérülések, úgymint kopás, szakadás, törés, eldeformálódás

2. Amennyiben a termék átalakításra kerül (kiveszel belőle szemeket, toldás, stb)


Mit jelent a szavatosság?

A szavatosság azt jelenti, hogy az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejlett hibája, ami csak későbbi fog kiderülni
Érdemes tehát mindig alaposan megvizsgálni, kipróbálni, ellenőrizni a vásárolt termékeket amikor kézhez kapsz, és ha hibát észlelsz, mielőbb jelezni az eladó felé.

1. példa:  Átvetted a megrendelt bokaláncot, felpróbáltad és kiderült, hogy a kapocs rossz. Mi a teendő?
Ebben az esetben azonnal jelezd az eladó felé, hogy a terméket hibásan kaptad.
Kérheted a termék cseréjét, de a termék árának visszatérítését is.

2. példa: Átvetted a bokaláncot és megkezdted annak használatát, azonban öltözködés alatt beleakadt a szoknyába és elszakadt. Mi a teendő? Ebben az esetben a szavatosság, garancia nem érvényesíthető, és saját költségen kell az ékszert megjavíttatni.


Összefoglalva tehát, mindig vizsgáld meg figyelmesen az átvett termékeket, amennyiben hibát, sérülést észlelsz, azt határozottan és minél hamarabb jelezd az eladó felé, annak használatát ilyen esetben ne kezdd meg.
Mindig olvasd el a termék használatával kapcsolatos információkat és útmutatókat, mert bizonyos termékek speciális odafigyelést igényelhetnek.
Mindig törekedj rá, hogy betartsd az abban leírtakat.
 

 

Közzétéve: 2021-09-07 Hírek & Információk 451
Előző

Nincs termék

To be determined Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Rendelés